Vastgoedbeleggingen


Atrium Groep heeft namens een particuliere belegger twee kantoorgebouwen in Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp verkocht aan een vastgoedfonds dat wordt beheerd door Credit Suisse Asset Management.

De totale koopsom bedraagt 33,15 miljoen euro, blijkt uit Kadastercijfers. Het gebouw aan de Taurusavenue 125 is volledig verhuurd aan Asics Europe. De totale vloeroppervlakte omvat 5.100 m2 kantoorruimte verdeeld over vier verdiepingen alsmede 109 parkeerplaatsen gelegen in de parkeergarage onder het gebouw. Het gebouw aan de Taurusavenue 133 is volledig verhuurd aan Schneider Electric. De totale vloeroppervlakte bedraagt 5.700 m2 kantoorruimte verdeeld over vier verdiepingen alsmede 123 parkeerplaatsen gelegen in de parkeergarage onder het gebouw.

Beide gebouwen zijn door OVG in samenwerking met de huurders en Atrium Group in respectievelijk 2011 en 2012 ontwikkeld. De gebouwen zijn zeer duurzaam en hebben een Breeam NL Excellent-certificaat. Atrium Groep richt zich op het ontwikkelen, beheren een aan- en verkopen onroerend goed door heel Nederland. Credit Suisse heeft getuige dergelijke aankopen weer fiducie in de Nederlandse kantorenmarkt. In 2016 verkocht de Zwitserse bank nog een grote Nederlandse portefeuille voor 380 miljoen euro.

Credit Suisse werd bij deze transactie geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en Clifford Chance. Atrium Groep werd geadviseerd door Waltmann Bedrijfshuisvesting.

Bron: Vastgoedmarkt