Ons kantoor

Waltmann Bedrijfshuisvesting combineert maximale kennis van de markt (we zijn al meer dan 130 jaar actief in Utrecht) met een persoonlijke benadering van de klant. Ons jonge en gedreven team kenmerkt zich door ruime ervaring en een verfrissende no-nonsense mentaliteit.

Waltmann Bedrijfshuisvesting is een onderdeel van de Beumer Groep, actief in de woningmakelaardij, nieuwbouw, hypotheken en bedrijfsmakelaardij, met circa 50 medewerkers en 4 vestigingen in de regio Utrecht.

De wensen en mogelijkheden van de klant staan bij ons centraal. Waltmann treedt op als vertrouwd intermediair bij het tot elkaar brengen van huurder en verhuurder of koper en verkoper. Sleutelwoorden van ons kantoor: deskundigheid, betrouwbaarheid, flexibel, pro-actief en realistisch. Of het nu gaat om uw ideale bedrijfspand of een op maat gesneden kantoor- of winkelruimte, Waltmann is uw ideale partner. Een perfecte mix van traditie en innovatie.


Taxaties
Wij taxeren de meest uiteenlopende objecten. Winkels, bedrijfshallen, kantoren, combinaties daarvan of bijzondere objecten als een tankstation of watertoren. Voor het bepalen van de waarde ten behoeve van verkoop, financiering, belasting of voor een ander doel. Daarnaast bezitten wij de capaciteiten en ervaring voor het taxeren van portefeuilles met meerdere objecten. We kunnen met onze certificering, kennis, ervaring en kunde van de actuele onroerendgoedmarkt de juiste waarde bepalen.

Aanhuur/aankoop
Bent u van plan onroerend goed aan te huren of aan te kopen tot gebruik van uw bedrijfsvoering? Wij gaan voor u actief op zoek. Wij zoeken met gebruik van uw eisenpakket en onze kennis van de mogelijkheden naar uw ideale huisvesting. Wij beoordelen locaties en objecten op alle eigenschappen en adviseren u en houden u continu op de hoogte. Daarbij voeren wij voor u de onderhandelingen en adviseren u bij het opstellen van het contract.

Verhuur/verkoop
Het is van belang de juiste kandidaat te vinden bij zowel verhuur als verkoop van commercieel onroerend goed. Wij verhuren en verkopen objecten in alle segmenten en voor diverse opdrachtgevers. Met slimme marketing benaderen wij actief potentiële huurders, kopers en marktpartijen.

Wij adviseren u zonodig bij de keuze van de potentiële kandidaten, begeleiden de bezichtigingen en voeren de gesprekken. Uiteindelijk stellen wij de nodige contracten op. We zorgen ervoor dat u optimaal gebruik kunt maken van uw rechten als verhuurder of verkoper. Uiteraard informeren we u. We ondernemen actie na goed overleg.

Vastgoedbeleggingen
Voor institutionele en particuliere beleggers houden wij de ontwikkelingen op de markt voortdurend in de gaten. Wij informeren onze cliënten snel over nieuwe kansen en het opbouwen en in standhouden van een evenwichtige en goed renderende vastgoedportefeuille. Wij kunnen u interessante mogelijkheden bieden, wat betreft nieuwe beleggingen en de verkoop van onderdelen van uw vastgoedportefeuille.

Sale & leaseback
Bent u eigenaar/gebruiker van onroerend goed? Het kapitaal dat u in uw onderneming steekt levert u mogelijk een hoger rendement op dan het geld dat u in uw pand heeft geïnvesteerd. De constructie sale & leaseback biedt u een financieel aantrekkelijke oplossing. U kunt kapitaal vrij maken door uw bedrijfspand te verkopen aan een beleggingsfonds. Vervolgens huurt u het van hen terug. Met het vrijgekomen kapitaal kunt u weer investeren. Op deze wijze financiert u zelf uw groei en de waardestijging van uw onderneming.

Bijkomend voordeel is dat u flexibeler bent in uw huisvesting. Na uw huurperiode kunt u zonder risico verhuizen naar een ander object. Sale & leaseback kent diverse vormen. Wij geven u graag deskundig advies over alle vormen van deze constructie.


Huurprijsherziening
Betaalt u als huurder teveel of ontvangt u als verhuurder minder huur dan waar u recht op heeft?

Bij het opstellen van het huurcontract zijn huurder en verhuurder van bedrijfsobjecten vrij in het vaststellen van de hoogte van de huurprijs. Als op termijn de huurprijs afwijkt van vergelijkbare objecten kan een nadere huurprijsvaststelling nodig zijn. Wij berekenen voor u een marktconforme huurprijs en beargumenteren die in een professioneel en transparant adviesrapport.

Uw team

Kantoor Vestiging Waltmann Bedrijfshuisvesting

Waltmann Bedrijfshuisvesting

Waltmann Bedrijfshuisvesting

Maliebaan 71
3581 CG Utrecht
KvK nummer: 30220158
BTW nummer: NL8172.60.948.B.01