Marktinformatie

Stand van zaken commercieel vastgoed 2020 (Uitgave februari 2020)
Dit rapport bevat de resultaten van het jaarlijkse onderzoek van NVM Business naar de Nederlandse commerciële vastgoedmarkt.

Stand van Zaken Commercieel vastgoed in COROP-gebieden 2019 (uitgave 17 oktober 2019)
Hoewel in het algemeen de Nederlandse markt voor commercieel vastgoed in de eerste helft van 2019 een positief beeld opleverde, waren er op regionaal niveau duidelijk tegengestelde tendensen waarneembaar wat betreft de vraag én wat betreft het aanbod. Dat valt op te maken uit een cijfermatige analyse van de ontwikkelingen in 40 economische regio’s, waarvan de resultaten zijn neergelegd in NVM-publicatie Commercieel vastgoed in COROP-gebieden 2019, een uitgave van NVM Business.

Kantoren in cijfers 2018 (uitgave juni 2019)
Wat is het totale rendement op kantoren? Hoeveel vierkante meter kantoorruimte is er in Utrecht of in
Amsterdam? Welke ontwikkeling heeft de huurprijs de afgelopen jaren te zien gegeven? Het antwoord vindt u in Kantoren in Cijfers. Het verschaftu actuele statistische informatie over bijna alle aspecten van de Nederlandse kantorenmarkt, zoals de voorraad kantoorruimte, vraag en aanbod, de beleggingsmarkt, bouwkosten van kantoren, huurprijzen en rendementen.

Logistiek vastgoed in cijfers 2018 (mei 2019)
In dit overzicht vindt u de laatste cijfers van de Nederlandse markt voor distributiecentra en opslagruimten boven de 2.500 m2.

Vraag naar logistiek vastgoed naar recordhoogte (mei 2019)

 

De markt voor logistiek vastgoed in Nederland stond in 2018 in het teken van een grote vraag naar distributiecentra en grootschalige opslagruimten, zowel door bedrijven (logistieke dienstverleners, retailers en producenten) als door beleggers. Sterker nog: de vraag naar logistiek vastgoed was nog nooit zo groot als in het afgelopen jaar.Dit is een van de conclusies die kunnen worden getrokken uit de door NVM Business uitgebrachte publicatie Logistiek vastgoed in cijfers 2018.

Stand van zaken commercieel vastgoed 2018
In deze uitgave komen de belangrijkste ontwikkelingen voor commercieel vastgoed aan bod en wordt behalve aan het landelijk beeld uitvoerig aandacht besteed aan de marktontwikkelingen in de provincies. U kunt deze uitgave in pdf downloaden.

Randstad Koopstromenonderzoek 2018
Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen. Het Koopstromenonderzoek wordt regelmatig uitgevoerd om de trends in de detailhandelswereld te volgen.

NVM Stand van zaken commercieel vastgoed in 50 gemeenten 2018
De markt voor kantoren, winkels en bedrijfsruimten in cijfers

NVM Logistiek vastgoed in cijfers 2017
Statistiek van de Nederlandse markt voor distributiecentra en opslagruimten

NVM Stand van zaken commercieel vastgoed maart 2017
In deze uitgave komen de belangrijkste ontwikkelingen op de Nederlandse markt voor kantoor-, winkel- en bedrijfsruimte aan bod. Anders dan in voorgaande jaren wordt behalve aan het landelijk beeld uitvoerig aandacht besteed aan de marktontwikkelingen in de provincies.

NVM Business special "Bedrijfsruimtemarkt in 10 Gemeenten" 2017 - Utrecht
De stand van zaken van de Nederlandse markt voor bedrijfsruimte ingezoomd per gemeente waaronder Utrecht.

NVM Kantorenmarkt Randstad 2017
Elk jaar produceert NVM Business de Stand van zaken van de kantorenmarkt in de Randstad. Via deze link kunt u de editie van 2017 downloaden.

NVM bedrijfsruimtemarkt 2017
De stand van zaken van de Nederlandse markt voor bedrijfsruimte uitgebracht door de NVM september 2017.

Vastgoedmonitor Utrecht 2016
Dit jaarlijkse onderzoeksrapport van de gemeente Utrecht biedt u een overzicht van de kantoorruimte, winkelruimte en bedrijfsruimte markt in de stad Utrecht en directe omgeving.

Vastgoedmarkt in beeld NVM 2016
De drie vakgroepen van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) hebben voor de derde keer hun feiten en cijfers gebundeld in het rapport ‘Vastgoedmarkt in Beeld’. De vastgoedmarkt in 2016 wordt door de NVM-vakgroepen Wonen, Business en Agrarisch & Landelijk Vastgoed ook in deze uitgave op een prachtige en uitvoerige wijze belicht.

NVM Logistiek Vastgoed in Cijfers 2016
Logistiek Vastgoed in Cijfers 2016 is een onmisbare steun als u zich snel wilt oriënteren op de Nederlandse markt voor logistieke gebouwen. Het verschaft u actuele statistische informatie over bijna alle aspecten van de Nederlandse markt voor distributiecentra en opslagruimten, zoals de voorraad logistiek vastgoed, vraag en aanbod, de beleggingsmarkt, bouwkosten van distributiecentra, huurprijzen en rendementen.


NVM
De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen.

Funda in business
Funda in business is het platform om vraag en aanbod in commercieel vastgoed bij elkaar te brengen.

PropertyNL
Het grootste onafhankelijke researchcentrum voor vastgoed in Nederland presenteert het aanbod commercieel vastgoed, research en vastgoednieuws.Een onderzoeksorganisatie en uitgeverij op het gebied van commercieel vastgoed.

Vastgoedmarkt
Een onafhankelijk nieuwsblad voor commercieel vastgoed en de vastgoedprofessional.

Vastgoedjournaal
Het online medium voor de vastgoedprofessional

Bedrijvenwinkel / Ondernemersloket
Het Ondernemersloket van de gemeente Utrecht is hét aanspreekpunt voor de ondernemer met als doel u wegwijs te maken in procedures zoals bestemmingsplan, milieuvergunning, drank- en horecavergunning. Procedures waarmee u te maken kunt krijgen bij de start of uitbreiding van uw onderneming in de gemeente Utrecht.

Waltmann Bedrijfshuisvesting is actief in onder andere onderstaande plaatsen:
Breukelen, Bunnik/Odijk, De Bilt/Bilthoven/Groenekan/Maartensdijk, Driebergen/Doorn/Maarn, Harmelen/Woerden, Houten, IJsselstein, Lopik, Maarssen, Montfoort/Linschoten, Nieuwegein, Oudewater, Soest/Soesterberg, Utrecht, Vianen, Vleuten/De Meern, Woudenberg, Zeist