Taxaties


Wij taxeren de meest uiteenlopende objecten. Winkels, bedrijfspanden, kantoren, combinaties daarvan of bijzondere objecten als een tankstation of watertoren. Voor het bepalen van de waarde ten behoeve van verkoop, financiering, belasting of voor een ander doel. Onze lokale bekendheid heeft een grote toegevoegde waarde voor u als opdrachtgever.

Daarnaast bezitten wij de capaciteiten en ervaring voor het taxeren van vastgoedportefeuilles met meerdere objecten. We kunnen met onze certificering, kennis, ervaring en kunde van de actuele onroerendgoedmarkt de juiste waarde bepalen.

De standaard voor commerciële vastgoedtaxaties gehanteerd door Waltmann Bedrijfshuisvesting:
Transparant, vergelijkbaar en kwalitatief toetsbaar. Dat is de basis van het door Waltmann Bedrijfshuisvesting gehanteerde Taxatie Management Systeem (TMS). Ontwikkeld door kennisinstituut TMI, samen met vertegenwoordigers uit de gehele vastgoedbranche. Gebaseerd op de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed die voldoet aan alle internationale professionele standaarden.

Waltmann Bedrijfshuisvesting biedt zo middels TMS de mogelijkheid alle commercieel vastgoedtaxaties in Nederland volgens dezelfde landelijke uitgangspunten voor u uit te voeren. TMS is vanaf dag één omarmd door De Nederlandsche Bank en toezichthouder AFM.

Op dit moment werken taxateurs in de commerciële vastgoedbranche met verschillende rekenmodellen. Opdrachtgevers hebben daardoor onvoldoende inzicht in de werkwijze bij taxaties en het kwaliteitsniveau van taxatierapporten loopt sterk uiteen. Zo worden taxaties niet altijd onderbouwd. Het door ons gehanteerde Taxatie Management Systeem werkt met de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed die gebaseerd is op reeds bestaande theoretische en praktische normen. Het systeem is daarmee RICS en IVS (international valuation standard) proof.

Het Taxatie Management Systeem bestaat uit twee elementen: een rekenmodel inclusief referentiedatabase en een model taxatierapport. Bij de taxateurs van Waltmann Bedrijfshuisvesting is het systeem gekoppeld aan de NVM referentiedatabase.

Onze taxateurs zijn lid van de NVM en ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

Een taxatie door Waltmann Bedrijfshuisvesting met het Taxatie Management Systeem biedt u als opdrachtgever de garantie dat deze onderbouwd is én voldoet aan de hoogste kwaliteitstandaard.