De Wetering

Algemeen

Bedrijvenpark De Wetering ligt in het hart van Nederland, direct aan één van de belangrijkste transportassen: de rijksweg A2. De Wetering maakt deel uit van VINEX-programma Leidsche rijn. We verdelen het hier onder in De Wetering-Noord, De Wetering-Zuid en Haarrijn. 
 

De Wetering-Noord

Is een hoogwaardig bedrijventerrein in het noordoosten van Leidsche Rijn. Alle grond is uitgegeven en alle kavels zijn bebouwd. Het terrein is mooi en duurzaam en de ruimtelijke kwaliteit staat centraal. Het plangebied van De Wetering-Noord wordt aan de noordoostzijde begrensd door de A2, aan de noordwestzijde door Stroomweg De Tol door de watergang Liesveldse Wetering (voorheen Haarrijnse Wetering genoemd) met aan de zuidwestzijde woongebied Terwijde en aan zuidoostzijde door De Wetering-zuid. 
 

De Wetering-Zuid

Ligt aan A2 en dichtbij Leidsche Rijn Centrum. The Wall, het Antonius ziekenhuis en Leidsche Rijn station zijn in de buurt. Op deze locaties vind je medisch gerelateerde bedrijven, zakelijke dienstverleners en ICT-bedrijven. De Wetering-Zuid is goed bereikbaar vanaf de A2. 
 

Haarrijn

Ligt in het noordwestelijk deel van Leidsche Rijn, parallel aan de Rijksweg A2 en in het verlengde van Bedrijvenpark De Wetering. Haarrijn wordt een gevarieerd gebied met woningbouw, een bedrijvenpark (ca 12 HA uitgeefbaar) en een strandzone.  De sfeer van Haarrijn wordt voor een belangrijk deel bepaald door water en groen.
 

Bereikbaarheid De Wetering

Bedrijventerrein De Wetering is direct gelegen aan de op-/afrit van Rijksweg A2 en uitstekend bereikbaar. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is ook goed te noemen. Op korte afstand ligt station Leidsche Rijn en er gaat 4 keer per uur een bus naar Utrecht CS. 
 

Cijfers De Wetering

De totale oppervlakte van De Wetering bedraagt bruto ruim 108 hectare, netto 83 hectare en uitgeefbaar 60 hectare.
 

De toekomst van De Wetering 

Vanaf de oprichting in 2000 houdt De Wetering-Haarrijn in Utrecht zich al bezig met duurzame ontwikkeling. Bedrijventerrein De Wetering wordt dan ook gezien als het modernste Bedrijventerrein voor duurzame mobiliteitsdiensten in de regio Utrecht. Innovatie is een belangrijk punt bij zowel de Business Club als het Parkbeheer en De Wetering zal dan ook modern blijven. 

Meer informatie: Vereniging Parkmanagement De Wetering-Haarrijn

Vestigen, verhuren of verkopen in De Wetering?
Neem contact op met onze specialist op het gebied van bedrijfsruimten. 

 
 Jeroen van der Wal
  030-6622255 |    j.vanderwal@waltmann.nl